Vi i vargbygden är inte rädda!

2007-07-21 |

Nej, nu får det vara nog med förlöjligande och förtal av alla oss som bor på landet, i skogen, "i områden där det finns varg" - "vi som lever och verkar i dessa bygder" som signaturen Lagom är bäst uttryckte det (Fria ord, 19/7). Vi är förbannat trötta, ja till och med rasande på, att ett litet gäng människor i detta land använder oss för att legitimera sitt eget rovdjurshat.

Så som Malexander förknippas med polismord och Knutby med en mordisk pingstpastor så kommer för lång tid framöver Voxna Bruk att associeras med hysteriska lantisar som inte törs gå ut för att de är rädda för vargen! Inte särskilt roligt för alla de vettiga människor som bor där och liksom de flesta andra bara tycker att det är en fin naturupplevelse att få höra vargar yla.

Så politiker och stadsbor, låt inte lura er av en liten grupp människor, som möjligen är ärliga med sin skräck och verkligen tror att vargen äta barn och små vuxna, eller som bara vill ha maximalt med älgkött. I det förra fallet rekommenderar jag terapi. I det senare får de helt enkelt bita i det sura äpplet och köpa kött på ICA ibland.

Ylva Lindberg,
mitt i vargskogen

Publicerad i Eskilstunakuriren 2007-07-21

Gå till arkivet