Jägarförbundet fientligt mot djur och natur

2007-06-14 |

Svar på Anders Ljungs insändare "Skyddar Djurskyddet kattdräpare?" (VLT 7/6).

Den ideella organisationen Djurskyddet har skänkt pengar till bland annat Rovdjursföreningen för dess arbete att bevara mångfalden i naturen. Ett välkommet tillskott för föreningen som arbetar ideellt för att de arter, som förekommer naturligt i vårt land, skall få fortsätta att finnas här.

Detta blev tydligen för mycket för Anders Ljung, redaktör på tidningen Jakt&Jägare. Med den vanliga argumentationen om att rovdjur sliter i stycken, lemlästar och så vidare angriper han Djurskyddet för denna gåva. Tidningen Jakt&Jägare anser nämligen att arternas mångfald hotar mångfalden i jägarens frysbox.
Nog är det konstigt att ­jägarnas talesmän älskar att anspela på känslor mot jakt som inte utförs av dem ­själva. Men jakten i egen regi är förstås felfri och bara en så fantastisk upplevelse!

Jägarförbundets representanter har på senare tid flera gånger beklagat sig över vikande medlemsantal. Enligt min mening är detta en sund reaktion på att de valt en profil som är tydligt fientlig mot djur och natur.

Olov Trostén,
medlem av Rovdjursföreningen

Publicerad i Vestmanlands Läns Tidning 2007-06-14

Gå till arkivet