Tre lösa jakthundar dödade av varg i kända vargrevir

2011-11-07 |

Tre jakthundar dödades av varg under helgen på olika håll i landet. Samtliga hundar attackerares då de var släppta för jakt.

Två av hundarna dödades i Värmland, den ena i Håltebyn i Årjäng där jaktområdet berörs av reviren Glaskogsreviret och Djurskogreviret.
Den dödade hunden är en liten norsk borderterrier som åkt över gränsen med husse för lite rådjursjakt under söndagen. Det är andra hunden som blivit dödad i reviret. Förra gången var det en liten sällskapshund som attackerades på en skogstomt framför ögonen på matte. Hunden lyftes upp av vargen som tog den med sig ut skogen och försvann.
Den andra värmländska hunden som dog i helgen är en finnstövare som drev hare i Forshyttan inom Brattforsrevirer på söndagen, alltså i samma revir där en gråhundtik revs och åts förra helgen.
Brattforsreviret ligger väster om Filipstad.
Brattfors jaktskytteförening som har markerna har redan ansökt om skyddsjakt eftersom man befarar att vargarna i området kommer att fortsätta döda jakthundar.
Den tredje dödade hunden i helgen är en gråhundstik som dödades på lördagen utanför Grannäs i Alfta.
När hunden hittades var den till hälften uppäten.
Eftersom Grannäs ligger inom Sjösvedenreviret finns anledning tro att det är varg från det reviret som ligger bakom rivningen av hunden. Det är första gången en hund blivit dödad i reviret, tidigare har en hund blivit skadad vid möte med varg.

Gå till arkivet