Sveriges första Roots & Shootsgrupp jobbar för vargen!

2013-11-19 |

Sverige har nu sin första aktiva grupp enligt Jane Goodall´s världsomspännande koncept Roots & Shoots. Gruppen är ett gäng 14-åriga tjejer från Nybodaskolan i Tyresö Stockholm och deras första projekt handlar om att skydda de svenska vargarna mot en förändring i den omstridda 28-paragrafen.

Uppropet stöds av
Svenska Rovdjursföreningen – 
skriv på du också!


Roots & Shoots är ett globalt nätverk skapat av Jane Goodall, mest
känd för sitt arbete med att studera och skydda schimpanser. Roots & Shoots ger unga människor kunskap, verktyg och inspiration för att förbättra miljön och livskvaliteten för människor och djur. I nätverket ingår tiotusentals unga människor i mer än 120 länder.

Varguppropet är Sveriges första Roots & Shoots-projekt och bidrar dessutom till att stärka och stödja tjejernas självkänsla och identitet. De tränar kampkonsten Wing Tsun Kung Fu och i begreppet självförsvar ingår även att försvara vår miljö och värna om både människor och djur som inte kan försvara sig själva.

Framförallt handlar det om att våga säga NEJ! Målet är att en ökad trygghet och säkerhet så att tjejerna självständigt ska kunna bestämma över sina liv och även kunna påverka samhället.

Läs mer om Roots & Shoots

 

 

Gå till arkivet