Svenska Rovdjursföreningen bland de 100 miljömäktigaste i Sverige

2014-03-27 |

Tidningen Miljöaktuellt har publicerat en lista över personer som har mest makt inom miljöområdet i Sverige 2014. Med på listan finns Svenska Rovdjursföreningens ordförande Roger Olsson, som ser utnämningen mer som ett erkännande av hela föreningens arbete.

Miljönytta, engagemang och trovärdighet inom miljö- och
hållbarhetsfrågor, var kriterierna när en jury, utvald av Miljöaktuellt, gjorde sin bedömning av Sveriges miljömäktigaste 2014. Urvalet var cirka 300 personer som Miljöaktuellts läsare valt ut som sina favoriter. Svenska Rovdjurs-föreningens ordförande Roger Olsson kommer med på listan på 95:e plats.

-      Det var uppmuntrande, säger Roger Olsson. Jag ser det som ett erkännande av hela föreningens arbete med att påverka rovdjurspolitik och rovdjurs-förvaltning. Vi är en förhållandevis liten förening som verkar inom ett väldigt specifikt och konfliktfyllt område med resursstarka meningsmotståndare, men ses ändå som en viktig aktör.

Mest miljömäktig anses Johan Kuylenstierna, Vd för Stockholm environment institute vara, följd av Johan Rockström, Chef för Stockholm resilience centre och professor i miljövetenskap vid Stockholms universitet samt Nina Ekelund, Programdirektör och chef för Hagainitiativet och styrelseordförande i 2050.

Ta del av hela listan nedan

 

Dokument för nedladdning!

miljomaktigaste.pdf

Gå till arkivet