Peter Egardt tar ansvaret för våra vargar

2012-01-25 |

Peter Egardt blir ansvarig för våra vargar.

Peter Egardt är ny ordförande i kommittén för hållbar rovdjurspolitik för varg.
Regeringen beslutade idag att utse Peter Egardt till ordförande i kommittén för hållbar rovdjurspolitik för varg. Peter Egardt är landshövding i Uppsala län.

Syftet med kommittén är att följa arbetet med utvecklingen av vargstammen i Sverige och bistå regeringen i arbetet med att utveckla en hållbar rovdjurspolitik för varg.
Kommittén skall medverka i Naturvårdsverkets arbete med att utarbeta en förvaltningsplan för varg och följa resultatet i Rovdjursutredningens arbete. Kommittén skall även ge berörda organisationer möjlighet att medverka i arbetet med att nå gynnsam bevarandestatus för varg, med hänsyn till berörda intressen, näringar och verksamheter.

Hur han ser på rovdjur framgår i detta lilla citat från Upplandsnytt:
"- Det är inte rimligt att antalet lodjur i Uppsala län är beroende av antalet i resten av landet. Det skriver landshövdingen i Uppsala län Peter Egardt och länsstyrelsens naturvårdsdirektör Lennart Nordvarg.

I en debattartikel i UNT idag riktar de kritik mot Naturvårdsverket. Egardt och Nordvarg tyckeratt antalet lodjur bör baseras på förutsättningarna som finns i respektive län. De tycker också det kan vara nödvändigt att öka jakten på lodjur i Uppsala län för att balansen mellan rov- och bytesdjur inte ska rubbas."

Debattartikeln som det hänvisas till finns här nedan.

Relaterade länkar

Gå till arkivet