Livesändning på Biologiska mångfaldens dag

2021-05-18 |

Rebecka le Moine.

Vi träffar Rebecka le Moine och Andris Fågelviskare ute i ett vargrevir i Sverige. Där pratar vi om stora rovdjur och biologisk mångfald. Arrangemanget sker i samarbete med Biologiska mångfaldens dag 22 maj, ett initiativ som Rebecka var med att dra igång i Sverige och som funnits inrättat av FN under en längre tid.

Vi kommer att sända live ute i naturen från ett vargrevir. På det sättet hoppas vi kunna göra de stora rovdjurens påverkan på den biologiska mångfalden mer konkret, med exempel från den lokala naturen. 

Rebecka le Moine är biolog och har länge engagerat sig i stora rovdjur och skogsfrågor. Hon är en av initiativtagarna bakom att uppmärksamma Biologiska mångfaldens dag 22 maj också i Sverige. Hon är idag riksdagsledamot för Miljöpartiet. 

Andris Fågelviskare har länge engagerat sig i rovdjursfrågor. Han lever stora delar av året ute i naturen och har fått vara med om naturupplevelser som få, om någon, andra i vårt land fått vara med om. Sitt namn har han fått av att han är extremt duktig på att härma fåglars läten. 

Om du vill följa oss live på Facebook för att kunna ställa kommentarer (förutsatt att du gillar vår sida) så kan kan du göra det via denna länk. Vi kommer att lägga upp videon på vår Youtubekanal någon dag efter sändningen är genomförd.

Gå till arkivet