Jägareförbundet gömmer sig bakom landsbygdsbefolkningen

2011-09-29 |

Aamäckreviret en höstdag. Jägareförbundet tar landsbygdens folk som gisslan för att få igenom sin vargpolitik som i det närmaste utplånar vargreviren i länen.

Svenska Jägareförbundet har avbrutit all medverkan i vargrelaterad verksamhet i avvaktan på hur den utökade skyddsjakt som Andreas Carlgren vill ha, ska utformas.
Under tiden har förbundet tagit fram förslag till ett åtgärdsprogram för en bättre vargförvaltning där innehållet "utgår från landsbygdsbefolkningen", som förbundet menar är den som drabbas mest av vargens närvaro.
Svenska Rovdjursföreningen protesterar mot att Jägareförbundet igen gör sig till tolk för befolkningen på landsbygden.

Rovdjursföreningen menar att Jägareförbundet felaktigt gör sig till företrädare för landsbygdsbefolkningen vars majoritet inte ser några problem att leva med en vargpopulation större än de 150 som Jägareförbundet sätter som övre gräns i sitt åtgärdsprogram.
- Mindre än var femte invånare i de delar av Sverige där vargen finns är jägare. En stor majoritet av befolkningen i varglänen har inga problem att leva med en vargstam på 200 djur eller mer, skriver föreningens ordförande Roger Olsson i en debattartikel .
- Trots detta gör sig Svenska Jägareförbundet nu återigen till företrädare för landsbygdsbefolkningen som helhet och upprepar sitt gamla krav på att vargstammen ska begränsas till 150 djur.
Roger Olsson menar att Jägareförbundet definitivt inte har mandat att tala för hela landsbygdsbefolkningen, vilket undersökningar i flera varglän visar. Tvärtom visar dessa att ca 70 procent av landsbygdsbefolkningen inte har några problem med fler än de 150 vargar som Jägareförbundet vill begränsa stammen till.
- Ingenstans i vargens svenska utbredningsområde är andelen jaktkortslösare över 20 procent av befolkningen. På de flesta håll är de betydligt färre än så. Dessutom är långt ifrån alla medlemmar i Jägareförbundet, skriver han
Se hela debattartikeln i länken nedan

Dokument för nedladdning!

Landsbygdsbefolkningen gisslan.pdf

Gå till arkivet