Fototävlingen Vilda Blickar avgjord

2013-11-25 |

De bästa bilderna i InsideNatures och Svenska Rovdjursföreningens fototävling Vilda Blickar korades på Fotomässan i Älvsjö i helgen. Gunnar Aus bild på björnar på badhumör tog hem segern och titeln "Best of the Beast Photographer of the Year".

En juryn bestående av idel kända namn som naturfotografen Magnus Elander, landskapsfotografen Hans Strand och Dan Lavén från Naturfotoforum har bedömt bilderna från olika synvinklar och med olika bildsyn.

Vinnaren blev Gunnar Aus som enligt juryns motivering har vänt det, i vanliga fall, hopplösa rakt-ovanifrån-perspektivet till sin fördel och dessutom fångat vattenkaskaden på ett spännande sätt, ”allt i en harmonisk digital komposition”.

Andrapriset gick till Håkan Liljenberg för att ha lyckats förmedla sinnebilden av obanad nordisk vildmark och och tredjepriset till Robin Eriksson för att skickligt lyckats föreviga ett sekundkort möte i skogen.

En publikfavorit utsågs också. Med en speglande varg lyckades Lars Petersson få flest röster av besökarna på mässan. Den var också Scandinavian Photos vinnarbild.

 

Gå till arkivet