Finskryskans GSM-sändare ger nu regelbundna positioner

2011-07-19 |

Foto: Länsstyrelsen. Den finskryska vargtiken har utvecklat ett synnerligen effektivt sätt att hålla sig utanför GSM-täckningen. Hon har varit "osynlig" sedan 16 juni.

I måndags 11 juli på morgon klockan 08.00 gav sig den finskryska vargens GSM-sändare tillkänna igen efter flera veckors tystnad. Och det med en GPS-position från exakt samma område som den senaste positionen natten till 16 juni rakt öster om Idre by.
Vad detta betyder är för tidigt att säga, men klart är att hennes GSM-sändare inte fungerat på snart fyra veckor, antingen för att hon och sändaren varit i GSM-skugga eller för att sändaren av någon anledning inte fungerat under en tid.
Postition 11 juli har hon återvänt till flera gånger efter längre utflykter under tiden hon befunnit sig i Idre/Särna-området sedan början av maj.
{På tisdagen hade hon flyttat sig någon mil norrut utefter gränsen till Jämtland, där hon hamnade i skugga igen. I fredags dök signalen upp igen i samma område som 11 juli.Natten till söndag 17 juli är hon nordöst om Särna. Natten till i dag 20 juli är hon tillbaka öster om Idre, och där är hon fortfaraden enligt ett GSM natten 23 juli.}

Relaterade länkar

Gå till arkivet