En uppskattad medarbetare och vän har gått bort

2015-05-07 |

Yngve Kvebaek för exakt ett år sedan under årsmötet 2014 med Foreningen Våre Rovdyr på Malungen gjestegård i Hedmark. Foto: Viggo Ree

Yngve Kvebaek är död.
Foreningen Våre Rovdyrs daglige ledare Yngve Kvebaek avled hastigt för en tid sedan 61 år gammal.
Våre Rovdyr är systerorganisation till Svenska Rovdjursföreningen och Yngve Kvebaek bidrog till ett nära och gott samarbete.

Hans engagemang i Foreningen Våre Rovdyr inleddes redan 1988 då han kom med i styrelsen, och senare blev dess sekreterare.

2001 blev han redaktör för föreningens tidning Våre Rovdyr. Allt arbete gjordes på frivillig basis. 

2003 hade föreningens medlemsantal vuxit såpass att man kunde anställa Yngve Kvebaek i föreningen som administrativ daglig ledare.
Under hans tid i föreningen har medlemsantalet fördubblats.

I sommar var det planerat att Yngve skulle lämna tjänsten som daglig ledare. Nu skulle han uteslutande ägna sig åt uppdraget som redaktör. En ny daglig ledare skulle anställas.

Och vad som får ses som en händelse skriver Yngve i årets första nummer av Våre Rovdyr som kom ut i dagarna, ett litet tacktal med rubriken ”Takk for meg”. 

Där berättar han att han skall sluta som daglig ledare och vilka förändringar detta innebär för föreningens administration.

Yngve Kvebaek har varit en mycket fin och uppskattad kontakt mellan systerföreningarna. Vi som haft nöjet att lära känna Yngve kommer att minns honom med vördnad.
Han har starkt bidragit till arbetet med att rädda våra skandinaviska rovdjur.

- Jag och Yngve hade ett mycket gott och värdefullt samarbete under alla år, vi hjälpte varandra då och då med olika ämnen och stoff i våra systertidningar Våra Rovdjur respektive Våre Rovdyr. Jag är djupt chockad över hans plötsliga bortgång och sörjer min norska kollega, säger Tatjana Kontio redaktör för Våra Rovdjur.

Gå till arkivet