Den allmänna insatsen minskar och med det bidraget till Jägareförbundet

2011-12-06 |

Foto: Länsstyrelsen Jägareförbundet vägrade hjälpa till när Kynna skulle skyddsjagas, nu ifrågasätts miljonerna som rullar in till förbundet för jobb som inte utförs.

Regeringen vill nu minska det ekonomiska stödet till Svenska Jägareförbundet som tagit avstånd från regeringens varg och rovdjurspolitik.
Det här kan bli en dyr historia för jägarförbundet som årligen får mångmiljonbelopp av regeringen för att jobba med rovdjursfrågor och viltvården i Sverige. Men när det var dags för skyddsjakt på Kynna i höstas ställde inte jägareförbundet upp

Och nu ser Landsbygdsdepartementet över den minskade insatsen i förhållande till de pengar som går ut till jägarna som ersättning för "det allmänna uppdraget".
-- Jägareförbundet har tydligt sagt att de inte är intresserade att utföra vissa åtgärder när det gäller rovdjurspolitiken framförallt när det gäller varg. Det innebär att vi måste se över det allmänna uppdraget. I grund och botten är det orimligt att man får betalt för tjänster man inte utför, säger Robert Andrén chef på Jakt, fiske och sameenheten på Landsbygdsdepartementet.

 

Relaterade länkar

Gå till arkivet